Media- en communicatiebureau

MIJN DAM TOT DAM: OVERWINNING

Monday Moods #29

Zaterdagavond was het zover. Met z’n allen in de auto gepropt, gestyled in een strakke hardloopbroek en snelle stappers. We reden naar Zaandam om daar de ‘dam tot dam by Night’ te rennen. Hashtag, spannend! 

Het was zover, mijn eerste hardloopwedstrijd. Ik had er zin in. Een van mijn grootste hobby’s is hardlopen maar een wedstrijd was er nog nooit van gekomen. Ik durfde het tot zaterdagavond nog niet aan wegens mijn heupoperatie van twee jaar geleden.

In de zomer van 2016 ben ik geopereerd aan mijn heup. Nee, geen ouderdom, wel een beetje te veel gesport. De rotatiering van mijn rechterheup was gescheurd waardoor er zenuwen werden afgekneld. Deze blessure deed ontzettend veel pijn maar het was vooral heel raar. Er was geen kennis uit te halen. Het ene moment stond ik te springen, vijf minuten later kon ik niet meer lopen omdat mijn rotatiering vast geroest zat en tien minuten later kon ik weer gieren en brullen over de hardloopbaan. Als er namelijk geen zenuw of spier tussen zat, was er niets aan de hand. Na een tijd nam de pijn de overhand, en was het niet meer te onderdrukken met een asperine. Ik moest onder het mes en dit viel mij zwaar.

Mijn motto is om altijd positief te blijven maar dit zal ik niet lichter maken dan het was. De operatie duurde ruim twee uur. Daarna mocht ik nog uitslapen op de uitslaapkamer en werd ik wakker gemaakt door de knapste arts EVER. Ondanks dat ik helemaal wappie was van de narcose, wist ik wel een pick-upline toe te passen op mijn arts. De “Hey, kom je hier vaker?” heeft echter geen resultaten met zich meegebracht.

Echter, terug naar de dam tot dam. Ik ging er relatief ongetraind in. De dam tot dam by Night is overigens super gezellig waardoor je niet te veel bezig bent met elke stap die je zet. Langs de straten worden er allemaal feesten georganiseerd waardoor je veel leuke muziek hoort en vuurwerk ziet.

Het was echt heel leuk. Met een gemiddelde snelheid van 11,2 km/h heb ik de acht kilometer rond de 45 minuten voltooid. Het is misschien niet top maar ik ben tevreden. Een overwinning op mijn heupoperatie. Het smaakte zeker weten naar meer!!

See you next monday!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Bel Mae

Thema door Anders Norén