Media- en communicatiebureau

MIJN TRIP NAAR BARCELONA

Monday Moods #28

Wow, wat een stad… Op het eerste gezicht zag ik al dat deze stad groter, internationaler en toeristischer was dan alle Spaanse plekken waar ik tot nu toe ben geweest. Barcelona is andere koek dan Andalusia of Zuid-Spanje. Overal wordt er Engels gesproken in plaats van Spaans, en de prijzen liggen hoger. 

Mijn reismaatje Anneke en ik kwamen maandagavond laat aan. We zochten onze accommodatie op, die zich tot onze verbazing in het midden van de winkelstraat bevond. Ideaal! We besloten onze koffers te droppen en opzoek te gaan naar eten. Hoe ‘Expeditie Robinson’-achtig dit klinkt, belandden wij in de MacDonalds. Mamma mia wat chique. 

De tweede dag was mijn vakantiedag. De afgelopen tijd had ik weinig tot geen vrije dagen gehad waardoor ik deze dag zonder planning, met twee handen aanpakte. We besloten de hele dag bij het zwembad te chillen. “Mooi tranquilo feesten met de zon”. S’avonds gingen we uiteten bij een schattig restaurantje. Dit fancy eettentje loop je van de buitenkant gemakkelijk voorbij. Echter, als je binnenkomt en de trap afloopt, zie je allemaal kleine schattige tafeltjes met een lange kaars erop. De Spaanse taal klinkt als muziek in de oren en het eten was fantastisch lekker.

Woensdag was het tijd om te werken. Ondanks de zomerse temperaturen hebben we alles van die dag goed afgerond en sloten we de dag tevreden af.

Een midweek gaat best snel voorbij, en dat bleek ook nu. Donderdag was onze laatste volledige dag. We begonnen s’ochtends aan het zwembad, waar we in de middag hard aan het werk waren. We sloten onze werkdag af met een lichtshow bij de magische fontein. Ik, als overwerkte blondine, was niet helemaal scherp bij de show. Volgens het internet zou de show een uur duren. Ik bleef dan ook een uur lang vertrouwd kijken, wachtende op de finale. Na 40 minuten wilde mijn gezelschap eigenlijk wel gaan, maar ik wilde wachten tot de finale. Na een totale tijdsduur van een uur stopte de show. Ik was teleurgesteld… Geen finale??

Eenmaal teruggekomen in onze accommodatie hoorde we dat de show niet een uur duurde, maar een halfuur. Ja, ik, als Nederlandse blondine heb dus twee shows bekeken! En twee keer de finale gemist…

We besloten s’nachts nog even een drankje te doen bij een gezellig barretje. Zo sloten we onze werkweek, waar we ook zeker genoten hebben, af.

Vrijdag stond er een vlucht op de planning en keerde we terug in het oh zo mooie Nederland.

 

See you next monday!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Bel Mae

Thema door Anders Norén