Media- en communicatiebureau

Q&A: VRAAG MAAR RAAK

Monday Moods #25

Afgelopen week had ik op mijn Instagram de mogelijkheid gegeven om mij vragen te stellen. Er kwamen diverse vragen binnen en heb dus verschillende vragen ook beantwoord. Omdat niet iedereen mij volgt op Instagram (wat je zeker even moet doen: @annabelhermarij), zal ik de antwoorden ook hier plaatsen.

  1. Hoe oud was je toen je begon met ondernemen?

Mijn bedrijf begon ik op mijn 18e. Echter was ik altijd al bezig met ondernemen. Van het organiseren van een toneelstukje op de kleuterschool tot aan een modeshow bij Schutz Mannenmode tot aan mijn reizen. Dit is allemaal een vorm van ondernemen.

Momenteel ben ik 19 en heb ik een eigen bedrijf waar ik erg trots op ben. Vroeger wist iedereen al dat ik ondernemer zou worden. Niet alleen omdat ik dat altijd uitsprak maar ook omdat ik op de basisschool al snoepjes verkocht voor een euro meer of goed bezig was met onderhandelen van Pokemon kaarten.

2. Wat doe je nou precies voor werk?

Dit vond ik een goede vraag. Voor mijn baan is er namelijk nog geen term omdat het erg uniek is.

Meestal antwoord ik met social media marketing of social media. Ik beheer mediaplatformen voor bedrijven, hiervoor fotografeer ik veel maar ben ik ook vaak bezig met marketing, analyses, statistieken en héél véél cijfers. Het sluit goed aan bij mijn opleiding ‘creative business’, wat ik nu doe ik namelijk de business van het creatieve aspect: social media. Adverteren, reclame maken, content creatie, statistieken, het hoort er allemaal bij.

Ik ben echt een nerd wat betreft mijn baan, ik houd van cijfers en beeld en de combinatie daarvan is dus per-fect.

3. Heb je nog reizen op de planning staan?

Natuurlijk! Ik kan niet zonder reizen, haha. In September vlieg in naar Barcelona en Stockholm.

4. Zit je zelf veel op social media?

Zelf? Nee, dat valt reuze mee! Ik zeg maar zo: een patatbakker eet ook niet elke dag patat. Op mijn priveaccount post ik alleen. Scrollen doe ik soms, maar nooit te lang. Dit vind ik zonde van mijn tijd en tijd is geld!

Zakelijk: posten gebeurt door een machine waardoor ik er alleen op zit voor de statistieken, controles en analyses. Dit neemt veel tijd in beslag. Zakelijk gezien ben ik er dus wel veel mee bezig!

5. Hoe bewerk je je foto’s?

Voor mezelf gebruik ik VSCO en Snapseed. Pure liefde.

Snapseed gebruik ik om mijn foto’s lichter te maken en VSCO gebruik ik voor de filters en het contrast.

Voor klanten gebruik ik diverse programma’s van Adobe. Dit werkt top! Hier kan je namelijk vaste “presets” in maken, vaste bewerkingen voor elke klant. Dit scheelt mij heel veel tijd!

6. Hoe zie je de toekomst van je bedrijf?

Ik hoop in de toekomst nog meer te kunnen groeien en deze stijgende lijn te kunnen voortzetten.

Social media is voor media-ondernemers een onzekere wereld omdat we niet weten hoe onze werkgebied er over een jaar of twee jaar uitziet. Ik bedoel: wie kent Hyves nog?

Ik kan jullie overigens wel adviseren om mij én Bel Mae goed in de gaten te houden. Achter de schermen zijn we namelijk met hele leuke geheime dingen bezig voor 2019!

Volgende maandag zal ik de rest van de vragen beantwoorden. Mocht jij nou nog vragen hebben? Ga naar mijn Instagram -> Klik op ‘About me’, en stel je vraag in de eerste foto!

See you next monday!

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Bel Mae

Thema door Anders Norén