Media- en communicatiebureau

“ER IS EEN PROBLEEM MAAR NIEMAND DIE DAT BESEFT” – Thijs (20)

PURE X Thijs (20)

“Het wordt steeds warmer, de lucht wordt vochtiger en onze natuur gaat kapot,” vertelt Thijs. “Er is een probleem maar niemand die dat beseft.”

Er is sprake van een klimaatverandering, zwerfafval, te veel energieverbruik en uitstervingen van dieren. Van binnen weet iedereen dat het slecht gaat maar weinig mensen doen hier concreet iets aan. “Ik denk dat het moet beginnen bij educatie. Laat de kinderen zien en beleven hoe leuk de natuur is en hoe belangrijk het is.” vertelt Thijs vol moed. “Zelf ben ik altijd veel in de natuur geweest en op deze manier heb ik een soort respect en dankbaarheid ontwikkeld.”

Over de natuur is er weinig besef maar over voeding wordt iedereen steeds meer bewust. Het verminderen van vlees is al een stap in de goede richting. Thijs geeft aan liever twee keer in de week een goed stuk vlees te eten dan elke dag een gefabriceerd stuk. Veganisme vindt Thijs zelf wat ver gaan maar als je puur kijkt naar het effect of milieu dan is het een goede beslissing, echter wordt ook hier oerwoud voor gekapt vanwege de soja productie. Mensen die vegetarisch eten denken wel na over de veiligheid van dieren maar weinig beseffen zich dat de zuivelindustrie nodig is om vlees te produceren.

Ondanks alles blijft het iemands eigen verantwoording en keuze wat hij of zij gaat doen. Echter is Thijs ervan overtuigd dat we allemaal een klein beetje kunnen bijdragen aan een gezonder bestaan. Douch minder of korter, eet minder vlees, stap vaker op de fiets en gooi de afval in de prullenbak. Het is een nieuw jaar vol nieuwe routines. So, open your eyes.

 

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Bel Mae

Thema door Anders Norén